Svea Ting
På gamla och nya stigar
Vikingatiden enligt SVT
0:00
-1:09:23

Vikingatiden enligt SVT

Vi granskar hur SVT återger vikingatiden i serien "Historien om Sverige".

SVT bjöd på några intressanta och färgstarka gluttar om vikingatiden. Vi fick se svenska vikingatåg före Lindisfarne, människor offras, vikingaprinsessan Ingegerd som anmoder till Europas kungahus och kampen om själarna. Tyvärr saknades både djup och den där riktiga glöden i avsnittet. Vi diskuterar vad som var intressant gjort och vad som saknades i programmet. Dessutom uppmärksammar vi både fadäser och goda inlägg från SVTs studiosnack om programmet.

Med Jalle Horn och Robin Holmgren.

Tack för att du lyssnar. Glöm nu inte att dela programmet till de du känner så att de också kan lyssna.

Share

Den här podden är fri att lyssna på. Men alla är inte det. Teckna en prenumeration så kan du lyssna på alla poddar.

0 Comments
Svea Ting
På gamla och nya stigar
Vi svenskar och våra europeiska brödrafolk har en makalös historia och kultur som har rört sig längs slingrande stigar i flera årtusenden. Vill du veta mer om den historien och kulturen? Eller få nya infallsvinklar om något du redan känner till? Eller kanske bara få en stund underhållning? Följ då med på gamla och nya stigar – med Jalle Horn och vänner.
I programmet undersöker vi spännande händelser, intressanta personer, sköna konstverk, tänkvärda filosofer, vardagsbestyr som mat och klädsel samt mycket annat från europeisk kultur. Vi både djupdyker i ämnena och finner det lustiga i dem. Målet är att bjuda på både nytta och nöje, både lärdom och behag. Således ger vi liv åt svensk och europeisk tradition – genom att helt enkelt inte glömma det viktiga vi har åstadkommit och vad som utmärker oss. Programmet har därmed ett nationalistiskt, allmäneuropeiskt och konservativt perspektiv.