Svea Ting
På gamla och nya stigar
Vad hände med rockmusiken, egentligen?
1
0:00
-1:12:48

Vad hände med rockmusiken, egentligen?

Jalle Horn och Mats Hellberg tar tempen på rockmusiken de senaste 25 åren. Är rock'n roll fortfarande hett?
1

Varför får inte rocken samma genomslag som den fick på 70- och 80-talet? Har musiken blivit sämre? Har samhället ändrats så att rockens lössläppta, frihetstörstande och radikala inställning inte längre passar? Eller är rocken lika bra som tidigare men vi gubbar gamla, trötta och insiktslösa? Härskar fortfarande sex, drugs and rock’n roll eller inte? Jalle Horn har letat upp mannen bakom AIK-trubaduren, Sverige och jag-skivan samt Strippor & Ladd, Mats Hellberg, för ett samtal om rockens plats i dagens tillrättalagda samhälle.

Med Jalle Horn och Mats Hellberg.

Teckna en prenumeration på Svea Ting för fler sådana här poddar!

Dela den här podden med dina bekanta. Fler lyssnare ger fler bra poddar.

Share

1 Comment
Svea Ting
På gamla och nya stigar
Vi svenskar och våra europeiska brödrafolk har en makalös historia och kultur som har rört sig längs slingrande stigar i flera årtusenden. Vill du veta mer om den historien och kulturen? Eller få nya infallsvinklar om något du redan känner till? Eller kanske bara få en stund underhållning? Följ då med på gamla och nya stigar – med Jalle Horn och vänner.
I programmet undersöker vi spännande händelser, intressanta personer, sköna konstverk, tänkvärda filosofer, vardagsbestyr som mat och klädsel samt mycket annat från europeisk kultur. Vi både djupdyker i ämnena och finner det lustiga i dem. Målet är att bjuda på både nytta och nöje, både lärdom och behag. Således ger vi liv åt svensk och europeisk tradition – genom att helt enkelt inte glömma det viktiga vi har åstadkommit och vad som utmärker oss. Programmet har därmed ett nationalistiskt, allmäneuropeiskt och konservativt perspektiv.