Svea Ting
På gamla och nya stigar
Stenåldern enligt SVT
0:00
-54:12

Stenåldern enligt SVT

En analys av SVT:s "Historien om Sverige" - stenåldern.

Vi granskar SVT:s programserie “Historien om Sverige”. Här tar vi itu med det första avsnittet, det om stenåldern. Avsnittet har blivit kontroversiellt på grund av dess sätt att visa fram de första människorna som trängde in i landet efter istiden, enligt de senaste DNA-rönen ganska mörkhyade. Men har SVT fångat de där människorna korrekt? Vi kommenterar också den allmänna kunskapsnivån och de detaljer som programmet vill upplysa tittarna om vad gäller historien om stenåldern i Sverige. Vi är hårda men rättvisa. Det här första avsnittet där vi granskar “Historien om Sverige” är fritt tillgängligt för alla lyssnare.

Med Jalle Horn och Magnus Söderman.

Dela gärna avsnittet så att alla får höra en befogad kritik av SVT:s programserie.

Share

Teckna en prenumeration för att ta del av allt på Svea Ting: artiklar, poddar, ljudböcker och e-böcker. Inte minst gör du så att vi kan fortsätta vårt folkbildningsarbete.

0 Comments
Svea Ting
På gamla och nya stigar
Vi svenskar och våra europeiska brödrafolk har en makalös historia och kultur som har rört sig längs slingrande stigar i flera årtusenden. Vill du veta mer om den historien och kulturen? Eller få nya infallsvinklar om något du redan känner till? Eller kanske bara få en stund underhållning? Följ då med på gamla och nya stigar – med Jalle Horn och vänner.
I programmet undersöker vi spännande händelser, intressanta personer, sköna konstverk, tänkvärda filosofer, vardagsbestyr som mat och klädsel samt mycket annat från europeisk kultur. Vi både djupdyker i ämnena och finner det lustiga i dem. Målet är att bjuda på både nytta och nöje, både lärdom och behag. Således ger vi liv åt svensk och europeisk tradition – genom att helt enkelt inte glömma det viktiga vi har åstadkommit och vad som utmärker oss. Programmet har därmed ett nationalistiskt, allmäneuropeiskt och konservativt perspektiv.