Svea Ting
På gamla och nya stigar
Sigurd Fafnesbane
0:00
-1:23:56

Sigurd Fafnesbane

En vandring med mytens största hjälte.

Sigurd Fafnesbane är den största hjälten i nordiska myter. Drakdödare, bred som två, våghalsig och äventyrlig som ingen annan vandrar han genom livet. I avsnittet berättar Jalle Horn och Robin Holmgren om äventyren kring Sigurd Fafnesbane, om de källor där han förekommer och om mytens sammanhang med folkvandringstidens historia. Givetvis läser vi också några väl valda stycken där Sigurd står i centrum.

Teckna en prenumeration för en bättre framtid med fortsatta bra poddar.

Dela gärna den här podden med vänner och bekanta. Vi vill sprida god kunskap.

Share

0 Comments
Svea Ting
På gamla och nya stigar
Vi svenskar och våra europeiska brödrafolk har en makalös historia och kultur som har rört sig längs slingrande stigar i flera årtusenden. Vill du veta mer om den historien och kulturen? Eller få nya infallsvinklar om något du redan känner till? Eller kanske bara få en stund underhållning? Följ då med på gamla och nya stigar – med Jalle Horn och vänner.
I programmet undersöker vi spännande händelser, intressanta personer, sköna konstverk, tänkvärda filosofer, vardagsbestyr som mat och klädsel samt mycket annat från europeisk kultur. Vi både djupdyker i ämnena och finner det lustiga i dem. Målet är att bjuda på både nytta och nöje, både lärdom och behag. Således ger vi liv åt svensk och europeisk tradition – genom att helt enkelt inte glömma det viktiga vi har åstadkommit och vad som utmärker oss. Programmet har därmed ett nationalistiskt, allmäneuropeiskt och konservativt perspektiv.