Svea Ting
På gamla och nya stigar
85. Låt oss tampas på Bråvalla hed
0:00
-1:19:35

85. Låt oss tampas på Bråvalla hed

Vi kastar ljus över det största slaget i Nordens historia, åtminstone i sagans skimmer. Krigare från hela norra Europa gjorde upp i Bråvallaslaget någon gång på 700-talet när den danske kungen invaderade svensk mark. Danska och isländska medltidsförfattare har beskrivit händelserna med frodig penna. Men har slaget verkligen skett? Häng med Jalle och Timmie i deras spekulationer.

Gillar du detta? Stöd Radio Svegots arbete så vi kan fortsätta, och kanske till och med utvecklas! Bli stödprenumerant på https://www.svegot.se/support

0 Comments
Svea Ting
På gamla och nya stigar
Vi svenskar och våra europeiska brödrafolk har en makalös historia och kultur som har rört sig längs slingrande stigar i flera årtusenden. Vill du veta mer om den historien och kulturen? Eller få nya infallsvinklar om något du redan känner till? Eller kanske bara få en stund underhållning? Följ då med på gamla och nya stigar – med Jalle Horn och vänner.
I programmet undersöker vi spännande händelser, intressanta personer, sköna konstverk, tänkvärda filosofer, vardagsbestyr som mat och klädsel samt mycket annat från europeisk kultur. Vi både djupdyker i ämnena och finner det lustiga i dem. Målet är att bjuda på både nytta och nöje, både lärdom och behag. Således ger vi liv åt svensk och europeisk tradition – genom att helt enkelt inte glömma det viktiga vi har åstadkommit och vad som utmärker oss. Programmet har därmed ett nationalistiskt, allmäneuropeiskt och konservativt perspektiv.