Svea Ting
På gamla och nya stigar
83. Gustav Vasa som kung - att skapa en nation
0:00
-1:14:49

83. Gustav Vasa som kung - att skapa en nation

Vi fortsätter dagens vandring där förra vandringen slutade. Gustav Eriksson har blivit kung, men vad åstadkom han som konung, och vad innebar det i nationell mening, för svenskarna som folk? Jalle och Magnus synar kungens såväl gärningar som illgärningar.

Missade du första avsnittet i serien om Gustav Vasa? Hör programmet här https://www.svegot.se/2023/01/15/gustav-vasas-aventyr-vagen-till-en-fri-nation/

Gillar du Radio Svegots arbete? Se till att bli stödprenumerant, då får du också tillgång till hela vårt podcastarkiv! https://www.svegot.se/support

0 Comments
Svea Ting
På gamla och nya stigar
Vi svenskar och våra europeiska brödrafolk har en makalös historia och kultur som har rört sig längs slingrande stigar i flera årtusenden. Vill du veta mer om den historien och kulturen? Eller få nya infallsvinklar om något du redan känner till? Eller kanske bara få en stund underhållning? Följ då med på gamla och nya stigar – med Jalle Horn och vänner.
I programmet undersöker vi spännande händelser, intressanta personer, sköna konstverk, tänkvärda filosofer, vardagsbestyr som mat och klädsel samt mycket annat från europeisk kultur. Vi både djupdyker i ämnena och finner det lustiga i dem. Målet är att bjuda på både nytta och nöje, både lärdom och behag. Således ger vi liv åt svensk och europeisk tradition – genom att helt enkelt inte glömma det viktiga vi har åstadkommit och vad som utmärker oss. Programmet har därmed ett nationalistiskt, allmäneuropeiskt och konservativt perspektiv.
Listen on
Substack App
RSS Feed
Appears in episode
Svea Ting