Svea Ting
På gamla och nya stigar
77. Den heliga flamman (Med Svensson)
0:00
-1:03:07

77. Den heliga flamman (Med Svensson)

Häng med på en resa bland tappra krigare, sköna damer, magiska svärd och tidernas ände. Den heliga flamman är en fantasyroman av författaren Svensson. Jalle Horn och Svensson diskuterar bokens innehåll och teman utan att spoila angående berättelsens upplösning. Vi kikar också på fantasygenren, vad som är typiskt för fantasyböcker. För den lässugne finns Den heliga flamman på Logik förlag.

https://logik.se/Produkt/den-heliga-flamman/

0 Comments
Svea Ting
På gamla och nya stigar
Vi svenskar och våra europeiska brödrafolk har en makalös historia och kultur som har rört sig längs slingrande stigar i flera årtusenden. Vill du veta mer om den historien och kulturen? Eller få nya infallsvinklar om något du redan känner till? Eller kanske bara få en stund underhållning? Följ då med på gamla och nya stigar – med Jalle Horn och vänner.
I programmet undersöker vi spännande händelser, intressanta personer, sköna konstverk, tänkvärda filosofer, vardagsbestyr som mat och klädsel samt mycket annat från europeisk kultur. Vi både djupdyker i ämnena och finner det lustiga i dem. Målet är att bjuda på både nytta och nöje, både lärdom och behag. Således ger vi liv åt svensk och europeisk tradition – genom att helt enkelt inte glömma det viktiga vi har åstadkommit och vad som utmärker oss. Programmet har därmed ett nationalistiskt, allmäneuropeiskt och konservativt perspektiv.