Svea Ting
På gamla och nya stigar
73. Ebbe Schön och svensk folktro
0:00
-1:08:48

73. Ebbe Schön och svensk folktro

Etnologen Ebbe Schön gick ur tiden den 4 augusti 2022. Vi hyllar hans gärning i dagen vandring. Ebbe Schön skrev många böcker om svensk folktro, svenska traditioner, sägner och föreställningar samt mycket annat. Därmed gjorde han en stor insats för att bevara vårt svenska arv. Häng med när Jalle Horn och Björn Björkqvist tar en titt på Ebbes kulturgärning och förstås tomtar, troll och andra spännande väsen.

Bli stödprenumerant: https://www.svegot.se/support
Stöd oss med en gåva: https://www.svegot.se/donera

0 Comments
Svea Ting
På gamla och nya stigar
Vi svenskar och våra europeiska brödrafolk har en makalös historia och kultur som har rört sig längs slingrande stigar i flera årtusenden. Vill du veta mer om den historien och kulturen? Eller få nya infallsvinklar om något du redan känner till? Eller kanske bara få en stund underhållning? Följ då med på gamla och nya stigar – med Jalle Horn och vänner.
I programmet undersöker vi spännande händelser, intressanta personer, sköna konstverk, tänkvärda filosofer, vardagsbestyr som mat och klädsel samt mycket annat från europeisk kultur. Vi både djupdyker i ämnena och finner det lustiga i dem. Målet är att bjuda på både nytta och nöje, både lärdom och behag. Således ger vi liv åt svensk och europeisk tradition – genom att helt enkelt inte glömma det viktiga vi har åstadkommit och vad som utmärker oss. Programmet har därmed ett nationalistiskt, allmäneuropeiskt och konservativt perspektiv.