Svea Ting
På gamla och nya stigar
51. Germanska äventyr 1 - När sveber, goter, vandaler och andra germanska folk tog Europa med storm
0:00
-1:46:46

51. Germanska äventyr 1 - När sveber, goter, vandaler och andra germanska folk tog Europa med storm

På 300-talet och några århundraden framåt drog en mängd germanska folk runt i Europa i jakt på rikedom, ära och ny mark. Jalle och Timmie samtalar i två avsnitt om folkvandringstiden i Europa då germanerna bidrog till Västroms fall och lade grunden till det medeltida och moderna Europa. Första avsnittet behandlar bland annat sveber, goter, vandaler och heruler.

För fler podcasts och artiklar, besök https://www.svegot.se

0 Comments
Svea Ting
På gamla och nya stigar
Vi svenskar och våra europeiska brödrafolk har en makalös historia och kultur som har rört sig längs slingrande stigar i flera årtusenden. Vill du veta mer om den historien och kulturen? Eller få nya infallsvinklar om något du redan känner till? Eller kanske bara få en stund underhållning? Följ då med på gamla och nya stigar – med Jalle Horn och vänner.
I programmet undersöker vi spännande händelser, intressanta personer, sköna konstverk, tänkvärda filosofer, vardagsbestyr som mat och klädsel samt mycket annat från europeisk kultur. Vi både djupdyker i ämnena och finner det lustiga i dem. Målet är att bjuda på både nytta och nöje, både lärdom och behag. Således ger vi liv åt svensk och europeisk tradition – genom att helt enkelt inte glömma det viktiga vi har åstadkommit och vad som utmärker oss. Programmet har därmed ett nationalistiskt, allmäneuropeiskt och konservativt perspektiv.