Svea Ting
På gamla och nya stigar
36. Dygder till förbannelse
0:00
-1:21:35

36. Dygder till förbannelse

Kardinaldygder, himmelska dygder, de sju dygderna och alla möjliga sorters dygder. Namnen är många, men vad är egentligen en dygd, vad innebär det att vara dygdig. och varför bör vi sträva efter att vara dygdiga? Jalle Horn och Magnus Söderman tar sig an de svåra frågorna i dagens avsnitt.

0 Comments
Svea Ting
På gamla och nya stigar
Vi svenskar och våra europeiska brödrafolk har en makalös historia och kultur som har rört sig längs slingrande stigar i flera årtusenden. Vill du veta mer om den historien och kulturen? Eller få nya infallsvinklar om något du redan känner till? Eller kanske bara få en stund underhållning? Följ då med på gamla och nya stigar – med Jalle Horn och vänner.
I programmet undersöker vi spännande händelser, intressanta personer, sköna konstverk, tänkvärda filosofer, vardagsbestyr som mat och klädsel samt mycket annat från europeisk kultur. Vi både djupdyker i ämnena och finner det lustiga i dem. Målet är att bjuda på både nytta och nöje, både lärdom och behag. Således ger vi liv åt svensk och europeisk tradition – genom att helt enkelt inte glömma det viktiga vi har åstadkommit och vad som utmärker oss. Programmet har därmed ett nationalistiskt, allmäneuropeiskt och konservativt perspektiv.