Svea Ting
På gamla och nya stigar
33. Ett samtal om Sverige utifrån skivan Sverige och jag av Mats Hellberg
0:00
-1:47:33

33. Ett samtal om Sverige utifrån skivan Sverige och jag av Mats Hellberg

Vem är inte stolt att vara svensk? För snart 20 år sedan kom skivan "Sverige och jag" av Mats Hellberg (för vissa mer bekant som AIK-trubaduren), och den har engagerat många svenskar. Därför ägnas det här avsnittet åt Hellbergs skiva, med ett samtal om låtarna och om vårt Sverige med Hellberg själv och Jalle Horn. En rättelse är också på sin plats. I programmet säger Hellberg att låten "Stolt att jag är svensk" har spelats kanske 50.000-100.000 gånger på Spotify, men vid närmare granskning har den faktiskt hela 700.000 spelningar på Spotify (andra tjänster ej inräknade). Vem är inte stolt att vara svensk?

0 Comments
Svea Ting
På gamla och nya stigar
Vi svenskar och våra europeiska brödrafolk har en makalös historia och kultur som har rört sig längs slingrande stigar i flera årtusenden. Vill du veta mer om den historien och kulturen? Eller få nya infallsvinklar om något du redan känner till? Eller kanske bara få en stund underhållning? Följ då med på gamla och nya stigar – med Jalle Horn och vänner.
I programmet undersöker vi spännande händelser, intressanta personer, sköna konstverk, tänkvärda filosofer, vardagsbestyr som mat och klädsel samt mycket annat från europeisk kultur. Vi både djupdyker i ämnena och finner det lustiga i dem. Målet är att bjuda på både nytta och nöje, både lärdom och behag. Således ger vi liv åt svensk och europeisk tradition – genom att helt enkelt inte glömma det viktiga vi har åstadkommit och vad som utmärker oss. Programmet har därmed ett nationalistiskt, allmäneuropeiskt och konservativt perspektiv.