Svea Ting
På gamla och nya stigar
2. Om dygder och laster enligt filosofen Plutarchos
0:00
-1:25:57

2. Om dygder och laster enligt filosofen Plutarchos

Jalle Horn och Robin Holmgren berättar om två skrifter av den grekiska filosofen Plutarchos, som levde ca 46-120 e.Kr. från hans bok Moralia.

I "Till en obildad häskare" och "Dygd och last" lägger Plutarchos fram sin syn på hur en människa bör sträva efter att bli en sund och god människa samt farorna som lurar runt hörnet. Den gamla filosofen lägger fram sin sak mycket tänkvärt, välformulerat och underhållande.

Radio Svegot sänder dygnet runt: https.//www.svegot.se
Stöd vårt arbete: https://www.svegot.se/plus

0 Comments
Svea Ting
På gamla och nya stigar
Vi svenskar och våra europeiska brödrafolk har en makalös historia och kultur som har rört sig längs slingrande stigar i flera årtusenden. Vill du veta mer om den historien och kulturen? Eller få nya infallsvinklar om något du redan känner till? Eller kanske bara få en stund underhållning? Följ då med på gamla och nya stigar – med Jalle Horn och vänner.
I programmet undersöker vi spännande händelser, intressanta personer, sköna konstverk, tänkvärda filosofer, vardagsbestyr som mat och klädsel samt mycket annat från europeisk kultur. Vi både djupdyker i ämnena och finner det lustiga i dem. Målet är att bjuda på både nytta och nöje, både lärdom och behag. Således ger vi liv åt svensk och europeisk tradition – genom att helt enkelt inte glömma det viktiga vi har åstadkommit och vad som utmärker oss. Programmet har därmed ett nationalistiskt, allmäneuropeiskt och konservativt perspektiv.