Svea Ting
På gamla och nya stigar
Antikens Grekland
Preview
0:00
-17:13

Antikens Grekland

Ett storslaget folk försvarar Europa och erövrar världen

De gamla grekerna — vilka var de egentligen? Vad var det för folk? Vad åstadkom de? Vad gjorde dem så berömda i historien? Jalle Horn bjuder på en översiktlig resa genom antikens Grekland från 700-talet f.Kr. till tiden efter Kristi födelse. Vi får höra om grekernas olympiska spel, om hur de skapade en högkultur som över…

Listen to this episode with a 7-day free trial

Subscribe to Svea Ting to listen to this post and get 7 days of free access to the full post archives.

Svea Ting
På gamla och nya stigar
Vi svenskar och våra europeiska brödrafolk har en makalös historia och kultur som har rört sig längs slingrande stigar i flera årtusenden. Vill du veta mer om den historien och kulturen? Eller få nya infallsvinklar om något du redan känner till? Eller kanske bara få en stund underhållning? Följ då med på gamla och nya stigar – med Jalle Horn och vänner.
I programmet undersöker vi spännande händelser, intressanta personer, sköna konstverk, tänkvärda filosofer, vardagsbestyr som mat och klädsel samt mycket annat från europeisk kultur. Vi både djupdyker i ämnena och finner det lustiga i dem. Målet är att bjuda på både nytta och nöje, både lärdom och behag. Således ger vi liv åt svensk och europeisk tradition – genom att helt enkelt inte glömma det viktiga vi har åstadkommit och vad som utmärker oss. Programmet har därmed ett nationalistiskt, allmäneuropeiskt och konservativt perspektiv.